top of page

Laminare sticla

Sticla laminata este produsa din doua sau mai multe foi de sticla lipite in conditii speciale de temperatura si presiune printr-o folie elastica clara, colorata, cu diverse motive decorative, avand grosimi diferite in functie rezistenta de care este nevoie.

 

Duritatea, elasticitatea si aderenta foliei de laminare pe sticla, transforma sticla laminata intr-o solutie excelenta ce combina siguranta si designul. Astfel, rezistand la penetrare in cazul impacturilor accidentale, sticla laminat este din ce in ce mai utilizat in proiectele arhitecturale.

Sticla laminat va ofera importante proprietati din punct de vedere structural., sticla laminata retine bucatile de sticla in cazul spargerii accidentale, protejand astfel integritatea persoanelor .

n cazul in care sticla se sparge, fragmentele raman lipite de folia de laminare iar vitrajul ramane pe pozitie. Aceasta masura de securitate este obligatorie in cazul cladirilor publice, scolilor, creselor, etc, dar si pentru locuinte private, unde asigura o protectie suplimentara ocupantilor.

In cazul pardoselilor si a treptelor de sticla, se foloseste sticla securizata si laminata, special dimensionat pentru greutatea pe care trebuie sa o sustina. Poate fi compus din doua sau mai multe foi de sticla laminate impreuna cu una sau mai multe folii de laminare astfel incat in cazul spargerii accidentale, fragmentele de sticla sa ramana impreuna si sa nu permita accidentarea persoanelor .

bottom of page